Järjestämme aitoja rekikoiraretkiä Muotkatunturin erämaahan ja sen ympäristöön. Retkemme ovat huimia seikkailuja, täynnä jännittäviä hetkiä syvässä lumessa ja kylmässä pakkasessa. Me koirien kanssa rakastamme talvea, eikä mikään keli ole huono. Opas on aina mukana omalla koiravaljakolla ajaen edellä. Moottorikelkkoja ei ole retkellä mukana, joten metsässä säilyy aito tunnelma rekikoirista, luonnonrauhasta ja onnellisesta elämästä. Kaikki rekikoiraretket alkavat Siperiasta, koirien kotoa. Koiramme ovat todella luotettavia ja innokkaita seikkailijoita! Toivomme myös kaikkien retkille osallistuvien olevan Seikkailumielisiä ja reippaita. Rekikoirien kanssa retkeily on fyysistä ja vaatii voimia. Ja tottakai siitä saa vielä nauttia!

Talven taikaa rekikoiriemme kanssa voit nähdä Alexin tekemässä kauniissa videossa:

www.youtube.com/watch

 

Seikkailemassa Siperia kompassina ja Frida vauhdinpitäjänä

Siperialaiset vauhdissa

 

Muotkatunturin erämaa


 3-tunnin huskyretki

Tutustutaan huskeihin ja valjastetaan ne yhdessä. Opas antaa koira-reen ajo-opetuksen, kertoo koirien käyttäytymisestä valjakossa ja ylipäänsä koirien ruumiinkielestä. Koiravaljakoiden kasaus on täynnä vahtia ja intoa. Rekikoirien vimma juosta on valtavaa iloa. Retki kulkee erittäin rauhallisessa metsässä, toisinaan syvässäkin lumessa. Matkan varrella tutkitaan lumijälkiä (ympäristössä liikkuu kettuja, ahmoja, jäniksiä, poroja, hirviä, riekkoja, kärppiä, saukko jne.) Maasto on paikoin haastavaakin joten ajajilta vaaditaan peruskuntoa. 3h rekikoira retki on ohjelmistamme lyhyin, paitsi alkutalvesta teemme myös kahden tunnin retkiä.

 Max. 16 henk. Hinta 160€/asiakas

 4-tunnin huskyretki

Tämä retki vie yhä syvemmälle erämaahan. Huskysafari alkaa koiriin tutustumisella, ajo-opetuksella sekä koiravaljakoiden kasaamisella. Jokaisessa reessä on 6-8 koiraa. Kylmemmillä kelillä (yli -30 pakkasastetta) suosittelemme lyhyempiä safareita, mutta erityisesti keväällä (alkaen helmikuu) suosittelemme tätä retkeä aidosti rekikoirista ja luonnosta kiinnostuneille. Seikkailu alkakoon!

Max. 12 henk. Hinta 220€/asiakas

 Yön yli retki

Ajamme päivät Muotkatunturin erämaassa ja yövymme laavuissa/teltoissansa makuupusseissa tähtitaivaan alla nuotion lämmössä. Paikka on todella rauhallinen ja koskematon, tutkimme reitin varrella eläinten lumijälkiä ja ylipäänsä talvista luontoa. Illalla ihaillaan taivasta täynnä tähtiä sekä mahdollisesti revontulia. Koirat nukkuvat laavujen ympärillä. Retkelle lähtiessä tutustumme koiriin ja valjastamme koirat yhdessä. Yön yli retkellä asiakkaat saavat kokea aidon rekikoiraelämän ja tuntea luonnon rauhan parhaimmalla mahdollisella tavalla. Jokainen retki on oikea seikkailu! Retkeen sisältyy päivällinen ja aamupala sekä kuumaa juotavaa tauoilla.

Max.6 henk. Hinta 550€/asiakas

Tervetuloa nauttimaan koiravaljakon kyydistä aidossa ympäristössä!